Klasse advocaten uitgelicht

Mr. Lucy M. Oldenburg


Tijdens mijn 10-jarige loopbaan als rechtbankverslaggever en columnist vanuit de rechtbanken van Noord-Nederland heb ik zelden zo een gedreven advocate als Mr. Lucy Oldenburg zien verdedigen. Zij voert het dienen van haar cliënt tot in de punten verzorgd uit, en is taalkundig ontzettend scherp en passend, bij welke cliënt ook.

Wat opvalt is haar hartelijke en vriendelijke entree, maar ook haar scherpte én taalkundige correctheid naar de rechtbank toe. Ze verstaat mijns inziens als geen ander de kunst de juiste maat te houden als het aankomt op haar verdediging. Deze is met hand en tand. Dat kunnen verdachten die haar steun en vechtlust ervoeren beamen, en niet zonder bewezen succes.

Lucy Oldenburg is niet enkel een opvallende verschijning in de rechtbanken: ze weet met haar charme en haar rustgevende houding haar cliënt een bepaalde rust te bieden, waardoor ze per direct, ook zeker naar de rechtbank toe, warm vertrouwen uitstraalt.

Ze kent duidelijk de valkuilen van haar cliënten, maar weet daar met ‘schwung’ een prachtige draai aan te geven richting de rechtbank en verliest daarbij haar humor en scherpzinnigheid niet uit het oog. Dit, met altijd het welzijn van haar cliënt vooropgesteld.

Gestructureerde pleidooien, een vlijmscherpe verdediging, ‘geen speld tussen’, verweerschriften als ware kunst, dát is wat opvalt zodra ze spreekt. Ze doorziet in de eerste plaats het streven naar spoedige, praktische in acceptabele oplossing door kritisch en scherp te zijn. 

Ze is niet voor een kleintje vervaard en staat als een huis voor haar cliënt, daar waar anderen afhaken. Nooit komt ze in haar verdediging naar voren met enkel wat ‘jurisprudentie’, nee, háár cliënt is bovenal een méns, voor wie een lot een kans kan zijn. Die kans legt ze graag haarfijn aan de rechtbank uit, zodra zij gaat staan. 

Niemand hoopt ooit een advocaat nodig te hebben. Maar mocht dat zo zijn, dan is Lucy Oldenburg, met stip op één, de eerste die gebeld zou moeten worden. 

Karin Smalbil – rechtbankverslaggever

Mr. Lucy Oldenburg heeft Advocatenkantoor Oldenburg in 2001 opgericht en is gespecialiseerd in het strafrecht. Bij alles wat zij doet staat het belang van de cliënt centraal en vecht door waar anderen stoppen. In de verdediging van een strafzaak kan mr. Oldenburg met haar jarenlange proceservaring het verschil maken. Binnen het strafrecht ligt de nadruk van haar praktijk op geweldszaken zoals moord en doodslag, zedendelicten, vermogensdelicten en drugszaken. Daarnaast behandelt mr. Oldenburg veel Tbs- en jeugdzaken. Zij heeft ook ruime ervaring met mediagevoelige strafzaken en weet hoe daar mee om te gaan. Zowel wanneer de cliënt belang heeft bij pers als wanneer hij belang heeft bij rust. Mr. Oldenburg is naast haar strafrechtpraktijk bestuurslid van het Psychiatrisch Juridisch Gezelschap en lid van de Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten. Zij wordt regelmatig gevraagd om lezingen te geven over haar vak.

Wilt u ook als advocaat of met uw gehele advocatenkantoor op mijn website worden uitgelicht? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

info@penvanrixt.nl of karinsmalbil@gmail.com

 

Dit bericht is geplaatst in Op verzoek, Rechtbankverslagen, Uitspraken met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.