Infrarood, hennep en de invallen

U dacht al: wat een helikopters de laatste tijd. Dat was niet Bleker, die zich liet vervoeren van en naar Den Haag, dat waren de infrarood- helikopters. Zodra je die ziet, dan is het in de zeer nabije toekomst raak met invallen.

Kom je Groningen inrijden dan zie je daar onmiddellijk een ‘growshop’ op de hoek van de straat. Prachtig beeld en het maakt direct duidelijk wat je zoal kunt gaan doen in de stad en nog meer wat je er kunt kopen. Nu hoeven we niet omheen draaien, er is nog steeds goed geld te verdienen in de hennep, plantages en de handel daarin. Geen wonder dat dit soort kwekerijen worden gestart. Bovenop de dikke betalingsregeling die je reeds met de belasting hebt afgesproken kun je er fijn om leven en ach, mochten mensen zich afvragen hoe het komt dat je ineens in een patserige auto rijdt en een duur horloge draagt, kun je altijd nog zien hoe je dat gaat uitleggen.

Het jachtseizoen is geopend op deze landelijke hennepdag. Dat zijn de slotzinnen van politie, openbaar ministerie en natuurlijk de belastingdienst op de te onderzoeken hennepkwekerijen in de drie noordelijke provincies. Dinsdag de zesde november heeft de politie onderzoeken ingesteld naar deze kwekerijen. Maar liefst 24 stuks waren aan de beurt en zijn er meerdere verdachten aangehouden.  De provincie Groningen was ruim vertegenwoordigd. Eén in Uithuizen, vijf in Groningen en één in Appingedam aan de Dijkstraat en Oude Pekela aan de Feiko Clockstraat.

Maanden van voorbereiding kostte dit onderzoek, een inval doe je tenslotte niet zomaar. Je zou jezelf daarmee behoorlijk voor schut kunnen zetten.

Appingedam stal de show met een stekfabriek van 2000 exemplaren, Delfzijl deed het wat rustiger aan met een dergelijke 80 plantjes maar dat is dan ook een startende kwekerij in een aanbouw aan het Sont waarbij illegaal stroom werd afgetapt van diverse adressen. Ook in Noordbroek was een professionele hennepkwekerij met 1600 planten doelwit. Door de gehele provincie heen werd beslag gelegd op 3560 planten en c.a. 200 stekken. Musselkanaal ontsprong de dans ook niet. 350 kilo gedroogde hennep. Klaar voor de verkoop. Zo jammer dat ze nu net gepakt zijn. Stadskanaal. De Europalaan. Ook prijs. Een growtent voorzien van 20 hennepplanten. Aan de Hoofdkade, keurige buurt, stond in een garage een plantage van 120 plnaten. Na extra onderzoek bleken er toch nog een paar planten te staan in een verborgen ruimte. Slechts 375 stuks. De Rijnlandlaan sloot af met een in werking zijnde plantage met een onbekend aantal plantjes. Groningen. Aan de Oliemuldersweg te Groningen is een hennepkwekerij aangetroffen voorzien van 270 hennepplanten. Er waren reeds 450 geoogst. Ook in een woning aan de Bilderdijklaan werd een hennepkwekerij aangetroffen, hier was echter net geoogst. Aan de Paterswoldseweg wist de politie drie verdachten aan te houden. De kwekerij werd ontmanteld. In een woning aan de Marwixstraat werden 2200 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen.Veendam; 600 planten. Oude Pekela; 666 plantjes. Appelscha; 95 stuks en afgetapt stroom. St Annaparochie is de netste afsluiter; 12 zielige plantjes op een zolderkamertje.

Ik noem de straatnamen erbij, dan weet u waarom het zo stonk bij uw nette, hardwerkende buurman en buurvrouw met hun keurige kindjes. Dat verklaart natuurlijk meteen waarom hun gras groener leek dan het uwe.

Het eeuwige geld.
Wat hiermee wordt verdiend, of beter gezegd: zou worden verdiend, is crimineel geld. Weinig mensen in de maatschappij pikken dat. Dat je geld kunt verdienen aan drugs en dat misdaad dus loont. Er kan dus een ontnemingsvordering worden gestart. Hoe het geld terug wordt betaald, dat maakt niet zoveel uit. Dat dan weer niet. De politie, het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Zij werken samen. De één rolt op, de ander geeft bevoegdheden en start een gerechtelijke procedure. En de belasting. Die vangt…. Meestal.

Dit bericht is geplaatst in Andere verhalen, Misdaadverhalen, Rechtbankverslagen met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.