Noord Houdt Woord

Noord Houdt Woord afHet literaire evenement ‘Noord Houdt Woord’: Boekenfeest van het Noorden

Feestelijke opening van de Boekenweek voor Noord-Nederlandse provincies

 

Stichting Noord Houdt Woord organiseert op zaterdag 8 maart aanstaande voor de tweede keer hét boekenfeest van het Noorden, een literaire avond die de Boekenweek feestelijk opent voor de Noord-Nederlandse provincies. Hoewel het festival een noordelijk karakter heeft, is het niet alleen gericht op dichters en schrijvers uit Friesland, Groningen en Drenthe; ook nationaal bekende auteurs komen voordragen. Bovendien krijgen op Noord Houdt Woord zowel bekende als minder bekende schrijvers en dichters de gelegenheid hun werk aan een breed publiek te presenteren. En, minstens zo belangrijk: naast poëzie en proza is er ook ruimte voor muziek, eten en drinken.
Programma

Het programma bevat dit jaar – anders dan vorig jaar – ook nationaal bekende auteurs naast noordelijke schrijvers en dichters. De avond zal een mooie mix zijn van Nederlandse én typisch Noord-Nederlandse literatuur, waarbij bekende en onbekende auteurs samen het podium delen. Op het programma dit jaar staan o.a.: Grytsje Schaaf, Oek de Jong, Lieve Joris, Joost Oomen & Jan Glas & Jan Klug, Roelof Keen, Ingmar Heytze. De gastheer van de avond is Bram Douwes, o.a. bekend van cultureel radioprogramma Glasnost en het praatprogramma Stand van Stad. De muziek wordt verzorgd door DJ-duo La Crème Brûlée.

Voorprogramma

Nieuw is dit jaar ook het voorprogramma dat op vrijdag 7 maart zal plaatsvinden in Boekhandel Iwema (Assen) en Boekhandel Van Der Velde (Leeuwarden en Groningen), waardoor ook de andere provinciehoofdsteden betrokken worden in hét boekenfeest van het Noorden. In de voorprogramma’s treden noordelijke dichters en schrijvers op, waaronder: André Degen, Sigrid Kingma, Laura Mijnders en Pauline Sparreboom. Het volledige programma vindt u t.z.t. op www.noordhoudtwoord.nl.

Kaartverkoop

Toegangskaarten zijn vooraf te koop bij alle vestigingen van Boekhandel Van Der Velde (Groningen, Leeuwarden, Drachten, Sneek) en bij Boekhandel Iwema (Assen) voor €15,00. De voorverkoop begint 25 januari 2014.
Op de avond zelf zijn de kaarten voor €17,50 euro aan de deur van de Der Aa-kerk verkrijgbaar (mits voorradig).

Bijzonder is dat bezoekers op vertoon van hun toegangskaart de gelegenheidsbundel gratis krijgen. In de bundel staat een fraaie bloemlezing van verhalen en gedichten van de artiesten die optraden tijdens Noord Houdt Woord. De bundel is later ook in de boekhandel te koop.

Noord Houdt Woord wordt onder meer gesteund door Uitgeverij Palmslag, Boekhandel Van Der Velde, Prins Bernard Cultuurfonds en Kunstraad Groningen.
Bereikbaarheid
De Der Aa-kerk ligt op tien minuten loopafstand van station Groningen. Bussen stoppen op de Grote markt en op het A-Kerkhof, naast de kerk. Deur open: 20.00 uur | Aanvang: 20.30 uur.

Dit bericht is geplaatst in Boekenweekproject 2012, Projecten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.