Zwangere vrouwen mishandelen

column zwangere vrouwen mishandelenZe zijn er echt

 

Ze zijn er echt. Mannen die het niet kunnen laten een vrouw te slaan. Ze bestaan echt nog. Zo zijn er ook agressieve mannen die hun onbeheersbare woede tegenover een zwangere vrouw (u leest het goed) niet in bedwang willen houden.  Mishandeling van een moeder met risico op het verliezen van  haar ongeboren kind.  De op de Antillen geboren Steven is zo’n man.

De keel dichtgeknepen

Steven (23 jaar) zou op 21 mei van dit jaar zijn vriendin hebben geslagen,  tegen het hoofd hebben gestompt, vier keer tegen haar rug hebben geschopt toen ze geknield op de grond zat en haar tegen de bank  hebben geduwd  waarna haar hoofd tegen de muur dreunde waardoor ze een hersenschudding opliep. Hij zou haar keel hebben dichtgeknepen, haar nachtjapon hebben afgescheurd tot er krassen op haar borsten stonden en als klap op de vuurpijl zou hij haar een schietpen tegen haar nek hebben gezet.

Ik heb het hier over een vrouw. Een 36-weken zwangere vrouw. Ze schreeuwt naar hem dat hij de baby met rust moet laten en hij zegt dat het hem niet uitmaakt dat er iets met het kind gebeurt.

Door het lint

Ze hadden een moeizame relatie. Aan, uit, vervelend. Ter zitting verklaart Steven dat hij het vermoeden had dat zijn vriendin zou omgaan met foute ‘matties’. Hij hield haar in de gaten en checkte haar telefoon. In haar huis en in die van hem mishandelde hij haar. Het ene moment hebben ze een normaal telefoongesprek en het volgende moment is de relatie weer voorbij en gaat Steven volledig door het lint. Op de koop toenemend dat ze het kindje zou kunnen verliezen.

Hoogzwanger doet ze aangifte. Een arts ziet tijdens lichamelijk onderzoek de voetafdruk in haar rug staan. Van de man die de vader is van het kind. Tijdens de zitting, waarbij ze niet aanwezig is, worden kleurenfoto’s aan Steven getoond. Het is allemaal niet zo fraai.

Schoonmaken met de schietpen in de hand

De schietpen had hij toevallig in zijn hand. Hij was namelijk aan het schoonmaken. Ik doe dat ook altijd met een schietpen in mijn hand. Dat is heel normaal. Die schietpen, die was van een vriend. Steven hield deze in bewaring. Hij geeft te kennen dat hij niet naar een kliniek wil omdat daar alleen maar gekken zitten. Hij heeft tenslotte alleen een agressieprobleem. Hij zegt: “Ze weet dat ik in bepaalde situaties heel boos word, dan moet ze maar anders doen.”

 

Net op tijd

Dat doet ze ook. Net op tijd. Ze hebben geen contact meer. Er is echter geen contactverbod gevraagd.

Steven is al eerder veroordeeld voor vergelijkbare vergrijpen. Hij mishandelde al eens eerder een vrouw. Ook zwanger. Ook van hem.

Gevaar voor de toekomst

De officier van justitie spreekt van een zeer ernstig feit en meent dat de verdachte de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat het ongeboren kind zou kunnen overlijden door zijn toedoen. Ze noemt hem een gevaar voor de toekomst als hij weer opnieuw een relatie zou krijgen. Ze eist daarom negen maanden  waarvan vier maanden voorwaardelijk en vier jaren toezicht bij reclassering en een opname in een kliniek om zijn agressieprobleem aan te pakken.

 

Rest mij te zeggen dat het kindje het goed maakt. Zonder Steven zeker.

Deze luidde dat de verdachte 15 maanden cel waarvan tien maanden voorwaardelijk krijgt en een proeftijd van vier jaar. 

De uitspraak:

Foto: www. foter.com, rechtenvrije foto’s. 

Dit bericht is geplaatst in Rechtbankverslagen, Uitspraken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Zwangere vrouwen mishandelen

  1. Ano Niempje schreef:

    Helaas had ik tijdens mijn zwangerschap ook zo’n vriend. Toevallig ook op de Antillen geboren. Jammer dat ik door alle hormonen, emoties en mijn slechte gezondheid niet direct aangifte ervan heb gedaan. Nu (bijna 8 maanden later) wordt het bij de politie onderzocht of ze er nog een zaak van kunnen maken of niet, aangezien het binnenshuis gebeurde en er geen getuigen waren die het gezien hadden. Er waren toen wel foto’s gemaakt van m’n blauwe plekken en de kapot geslagen gitaar door agenten in uniform die ter plekke waren gekomen.

  2. esther schreef:

    Vreselijk dat er zulke mannen zij
    ik zit helaas ook in een vergelijkbare situatie..mijn eerste kind is door huiselijk geweld tijdelijk uit huis geplaatst..bleek ik dus zwanger te zijn van een tweede!ik kan geen kant op…heb geen huis en met urgentie schiet het ook niet op.ondertussen onstaan er nog steeds ruzies waarop deze man het niet zonder zijn handjes afkan…duwen hoort daar ook bij..ik ben gewoon zo bang dat het die ene keer word waarbij het goed mis afloopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.